Lange termijn kosten

Voorkom lange termijn kosten ziekteverzuim

Verzuim Onder Controle bespaart, zowel op de lange- als op de korte termijn! Op lange termijn kunnen kosten van ziekteverzuim aanzienlijk oplopen.

Mogelijke besparingen op de lange termijn:

Snelle en adequate dossieropbouw Wordt een werknemer langdurig ziek en komt hij in een uitkeringssituatie terecht, dan controleert UWV of hij op de juiste manier begeleid is tijdens zijn ziekte. Het is aan de werkgever om aan te tonen dat dit daadwerkelijk is gebeurd.

Voor HR is dossieropbouw tijdens de ziekte van de werknemer een administratief omvangrijke en tijdrovende taak. Met Verzuim Onder Controle worden alle stappen gezet, zonder onnodige administratieve rompslomp

Geen risico op loonsancties Als het dossier van een langdurig zieke werknemer niet compleet is, dan kan – en zal – UWV de werkgever loonsancties opleggen die al snel in de 10- zo niet 100 duizenden euro’s kunnen lopen.

Met Verzuim Onder Controle verklein je administratieve kosten direct en zijn je dossiers altijd bijgewerkt: de omgeving bevat altijd de actuele wensen van UWV waardoor rapportage met één klik op de muis plaatsvindt.
Je loopt dus geen risico op fouten: het dashboard geeft aan of de leidinggevende de juiste taken op de juiste manier heeft uitgevoerd. Hierdoor is borging op de juiste opbouw van het dossier eenvoudig te verrichten.

Geld terug van Belastingdienst Eén van de verborgen kosten van ziekteverzuim is de gedifferentieerde premie van de belastingdienst. Deze kosten worden door bedrijven vaak niet opgemerkt. Verzuim Onder Controle vorderde voor verschillende opdrachtgevers grote bedragen terug bij de belastingdienst. Dit doen wij op basis van no cure, no pay. Je bespaart dus altijd!

Ook benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten hoe je verzuimkosten en het verzuim zelf kunt verlagen?