Korte termijn kosten ziekteverzuim

Korte termijn kosten ziekteverzuim verlagen

Verzuim Onder Controle bespaart, zowel op de lange als op de korte termijn! Directe besparingen op ziekteverzuim worden snel behaald door bewustwording bij de leidinggevende. Daarnaast faciliteert de digitale verzuimcoach organisaties om op korte termijn ook andere besparingen te behalen op verzuimkosten.

Minder administratie

Binnen de portal zet de direct leidinggevende alle juiste stappen om te voldoen aan goed verzuimbeheer. Dit bespaart onnodige bureaucratie en controletijd.
Dit zijn stappen als:

  • Eerste registratie met onder andere reden van ziekteverzuim, mogelijkheid van aangepaste werkzaamheden, verwachtingen van de medewerker en vervolgafspraken
  • Herinnering per e-mail aan vervolggesprekken
  • Automatische acties naar bedrijfsarts of andere dienstverleners

Meer efficiency

Met de digitale verzuimcoach ziet de (HR)manager in één oogopslag op het dashboard of alle stappen op de juiste manier gezet worden. Ook is het ziekteverzuim in relatie tot het doel zichtbaar en klikt hij eenvoudig door in de geschiedenis van de werknemer.
HR monitort eenvoudig of alle stappen gezet zijn, en grijpt alleen in wanneer nodig.

Alleen hulp Arbodienst indien nodig

Een Arbodienstverlener wordt vaak standaard ingeschakeld, terwijl dat niet per se nodig is. Een organisatie kan duizenden euro’s besparen door de hulp van de Arbodienst alleen in te roepen wanneer dat noodzakelijk is.

Minder ziekteverzuim

Verzuim Onder Controle creëert bewustwording bij leidinggevenden en zet hen aan tot acties. Daardoor daalt het ziekteverzuimpercentage van organisaties fors, dat zien we terug bij onze klanten. Dat kan oplopen tot een besparing op ziekteverzuim van wel 50%, zoals één van onze eerste klanten mocht ervaren!
De eerste besparingen zien we al op korte termijn ontstaan

Snelle en adequate dossieropbouw

Wordt een werknemer langdurig ziek en komt hij in een uitkeringssituatie terecht, dan controleert UWV of hij op de juiste manier begeleid is tijdens zijn ziekte. Het is aan de werkgever om aan te tonen dat dit daadwerkelijk is gebeurd. Voor HR is dossieropbouw tijdens de ziekte van de werknemer een administratief omvangrijke en tijdrovende taak. Met Verzuim Onder Controle worden alle stappen gezet, zonder onnodige administratieve rompslomp.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten hoe je verzuimkosten en het verzuim zelf kunt verlagen?