Hoe krijg je verzuim onder controle?

Hoe krijg je verzuim onder controle

Hoe krijg je verzuim onder controle?

Iedereen is wel eens ziek. Ook in jouw bedrijf, een goedlopende, gezonde organisatie met enthousiaste, betrokken medewerkers komt verzuim voor. Maar wat als je verzuimcijfers en –kosten de pan uit rijzen zonder dat je het goed in de gaten hebt? Als een verzuimthermometer op zou lopen in plaats van dalen? De vraag dus: Hoe krijg je verzuim onder controle?

Met Verzuim Onder Controle (VOC), een online omgeving die de direct leidinggevende ondersteunt bij verzuimbeheersing van het team, nemen je verzuim en kosten af én voorkom je hoge kosten in de toekomst. Hoe?

  • Door het automatiseren van diverse handelingen en formulieren die altijd voldoen aan de eisen van het UWV
  • Door het verminderen van de administratieve last
  • Doordat de tool het management begeleidt in de te nemen stappen en te stellen vragen.
  • Door het voorkomen van toekomstige boetes van het UWV door het niet juist begeleiden van zieke werknemers

Even terug

In de eerste plaats is verzuim natuurlijk vervelend voor de zieke medewerker zelf. Hij of zij wil zelf ook zo snel mogelijk weer de oude zijn en dus snel weer aan de slag. Maar soms groeit dat vervelende griepje of die off-day uit tot langdurig(er) verzuim. Dat vraagt niet alleen veel van je medewerker, maar ook van je bedrijf.

Want verzuim is lastig. Verzuim brengt veel administratie, formulieren en handelingen én veel ondersteuning van de direct leidinggevende van de zieke medewerker met zich mee. Het kost veel tijd en dus geld. Om maar te zwijgen van de torenhoge boetes die je kunt krijgen van het UWV voor het niet juist begeleiden van zieke werknemers.

Dat kan echt sneller en goedkoper.

Hoe krijg je verzuim onder controle?
Leuk verhaal? Zeker!
Maar ook een goed verhaal. Voor slechts 25 euro per medewerker per jaar profiteer jij van de voordelen van VOC. Je werkt met een online omgeving die handelingen en formulieren automatiseert die altijd voldoen aan de eisen van het UWV. En die communiceert met alle beschikbare personeelsregistratiesystemen en haar relevante data (personeelsgegevens) automatisch aanvult. Dat betekent een enorme besparing van onnodige administratieve last.

En verder? Verzuim onder controle is meer dan een tool, het begeleidt het management in de te nemen stappen en te stellen vragen. Het verlaagt verzuim direct en creëert bewustwording. En dat is essentieel. Want jij ziet die zieke medewerker graag snel terug, maar die zit zelf ook niet graag in de lappenmand.’

Hoe krijg je verzuim onder controle? Begin eens door contact met ons op te nemen: